[wpml_language_selector_widget]
No cure no pay
Jarenlange ervaring
24 Maanden garantie

Inleiding

FAQ: Inzicht in uw verzendopties

Als je je Engine Management Module (EMM) voor reparatie van de Verenigde Staten naar Nederland stuurt, komt er meer bij kijken dan alleen de reparatie; het gaat erom dat het proces zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt. Hoewel er meerdere verzendopties beschikbaar zijn, kan het kiezen van de juiste logistieke partner een aanzienlijke invloed hebben op de snelheid, de kosten en de algehele ervaring van je service. Deze gids gaat in op veelvoorkomende problemen en vragen, en laat zien waarom DHL Express de beste keuze is om uw EMM naar ons te verzenden voor reparaties.

Wat zijn de voordelen van DHL Express voor het verzenden van EMM's naar Nederland?

DHL Express biedt een naadloze en snelle verzendervaring voor uw EMM reparaties. In tegenstelling tot andere vervoerders heeft DHL zijn eigen douanepunt in Nederland, waardoor het importproces wordt gestroomlijnd en de wachttijden aanzienlijk worden verkort. Deze directe afhandeling zorgt ervoor dat je EMM niet hoeft te worden overgedragen aan een andere lokale vervoerder, zoals PostNL, waardoor vertragingen en extra handling worden voorkomen. Omdat DHL Express via onze douane wordt afgehandeld, worden er bovendien geen invoerkosten in rekening gebracht vanuit de VS, terwijl verzending via een andere aanbieder vaak resulteert in zeer hoge invoerkosten.

Waarom is USPS, UPS of FedEx niet de beste keuze voor het verzenden van mijn EMM naar Nederland?

Hoewel USPS, UPS en FedEx gerenommeerde verzenddiensten zijn, dragen ze pakketten meestal over aan lokale vervoerders zoals PostNL voor de uiteindelijke bezorging en importverwerking in Nederland. Deze overdracht kan vertragingen veroorzaken en het inklaringsproces bemoeilijken. Daarnaast hebben we gemerkt dat zendingen die niet door DHL Express worden afgehandeld onverwacht hoge invoerkosten met zich mee kunnen brengen.

Hoe kan ik berekenen wat het kost om mijn EMM op te sturen voor reparatie, inclusief verzendkosten?

Je kunt de reparatie- en verzendkosten snel berekenen door naar onze online calculator te gaan op https://hardwarecare.nl/calculate-emm-repair-costs. Deze tool geeft je een schatting, zodat je een beslissing kunt nemen over wat je kunt verwachten.

Waarom is Hardware Care de juiste keuze voor mij?

We hebben honderden klanten over de hele wereld geholpen en krijgen steeds weer zeer positieve feedback van onze klanten. We proberen ons proces zo soepel mogelijk te laten verlopen en onnodig gedoe voor onze klanten te voorkomen.

Conclusie

Je hoeft je geen zorgen te maken als het gaat om het verzenden van je EMM van de Verenigde Staten naar Nederland. Met onze DHL Express service maken we het proces zo soepel mogelijk en voorkomen we onnodige kosten.

Nog steeds sceptisch? Neem gerust contact met ons op!

Bij verzending buiten de Europese Unie brengt DHL soms een bedrag in rekening voor btw. Hoewel verzenden via DHL veel geld bespaart op invoerkosten, zien we soms dat DHL een bedrag in rekening brengt. We zien dit gebeuren voor het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en IJsland.

Voor elk land dat deel uitmaakt van de Europese Unie zijn we verplicht om BTW in rekening te brengen, maar we brengen geen BTW in rekening voor landen die geen deel uitmaken van de EU (net als de hierboven genoemde landen). In plaats daarvan kiezen die landen ervoor om importbelasting te heffen, wat een equivalent is voor de btw die we binnen de EU heffen. Dus die kosten zijn meestal een vervanging voor de btw.

Als je nog vragen hebt over mogelijke verzendkosten, kun je contact met ons opnemen.

We hebben jarenlange ervaring in het repareren van ECU's, we hebben honderden reparaties uitgevoerd en hebben veel tevreden klanten, je kunt een aantal van deze reviews lezen hier.

We bieden verschillende betaalmethoden aan voor het gemak van onze klanten. We bieden PayPal aan, dat de klant bescherming biedt, maar we accepteren ook creditcard om de klant uitgebreide bescherming te bieden. Lees meer over onze betaalmethoden hier.

We zijn altijd bereid om onze klanten te helpen bij de diagnose van het probleem met je motor, waarbij we ons vooral richten op de vraag of de EMM gerepareerd moet worden. Als je niet zeker weet of je EMM echt kapot is, neem dan gerust contact met ons op.

Niet alleen is een nieuwe EMM meestal drie keer zo duur als een EMM-reparatie, nieuwe EMM's hebben ook erg lange levertijden en zijn meestal niet op voorraad bij Evinrude-dealers. Een nieuwe unit bestellen bij BRP (wereldwijde leverancier van Evinrude-onderdelen) kan gemakkelijk een paar maanden duren.

Als je EMM niet kapot is maar toch naar ons is opgestuurd, brengen we 115 EU (Ex BTW) kosten in rekening voor het testen en diagnosticeren, ook de verzendkosten worden in rekening gebracht. Als je niet zeker weet of je EMM kapot is, aarzel dan niet om ons een bericht te sturen en we zullen proberen een diagnose te stellen.

Om je EMM te kunnen upgraden moeten we je unit hier hebben om de tuning uit te voeren.

We kunnen je EMM gratis herprogrammeren. Als je ons een .EDF stuurt, zorgen we ervoor dat je hem geherprogrammeerd terugkrijgt. Meer informatie over EOF's hier.

Onderhoud is essentieel om te voorkomen dat je EMM (weer) kapot gaat. Hier zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om je EMM te onderhouden:

  1. Zorg ervoor dat de accu goed is aangesloten. Losse aansluitingen kunnen stroomonderbrekingen veroorzaken en hoge inductiepieken opwekken die de ECU kunnen beschadigen.
  2. Controleer de accupolen en kabels op corrosie. Corrosie kan de elektrische stroom verstoren en een risico vormen voor de EMM.
  3. Controleer de conditie van de accuschakelaar. Een defecte schakelaar kan leiden tot stroomonderbrekingen, waardoor de EMM in gevaar komt.
  4. Sluit apparaten met een hoog stroomverbruik, zoals radio's, koelkasten of omvormers, op de juiste manier aan. Slechte aansluitingen kunnen het oplaadcircuit verstoren en mogelijk de EMM beschadigen.
  5. Controleer de koeling van de EMM bij verschillende toerentallen. Efficiënte koeling is cruciaal voor de levensduur van de EMM en de watertoevoer kan verschillen bij verschillende toerentallen.
  6. Controleer de connectoren die naar de EMM leiden op tekenen van corrosie.
  7. Controleer de connectoren op de EMM zelf.

Soms kunnen we specifiek advies geven over wat er na een reparatie kan worden gedaan.

kruiscirkel
nl_NLNederlands