[wpml_language_selector_widget]
No cure no pay
Jarenlange ervaring
24 Maanden garantie

Evinrude E-TEC EMM's gaan regelmatig stuk en een vervanging kan behoorlijk duur worden en is vaak niet op voorraad bij BRP, waardoor u als booteigenaar voor een moeilijke beslissing komt te staan.

Een mogelijkheid om te overwegen is om je EMM zelf te repareren, maar er zijn verschillende uitdagingen die de reis behoorlijk moeilijk kunnen maken.

De binnenkant van een E-TEC EMM < 100HP

Complexiteit van EMM's:

Op het eerste gezicht lijkt het repareren van een EMM misschien eenvoudig, gewoon de kapotte componenten verwijderen en de nieuwe componenten weer op de EMM solderen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, vanwege de complexiteit van een EMM. Een EMM is gevulkaniseerd en daarom is de printplaat erg moeilijk bereikbaar. Je zou kunnen proberen om wat van de potting te verwijderen en zo bij de printplaat te komen. Maar dit leidt vaak tot onherstelbare schade aan de printplaat.

Het verwijderen van de EMM uit de behuizing vereist veel zorg en geluk om er zeker van te zijn dat je niets beschadigt zonder het juiste gereedschap.

Als het je lukt om de EMM uit de behuizing te halen, moet je op zoek naar de juiste onderdelen. Maar omdat Evinrude deze onderdelen niet meer produceert, is het erg moeilijk om deze te vinden.

Als je onderzoekt hoe je een EMM moet repareren, kom je waarschijnlijk uit bij deze Youtube-video, https://www.youtube.com/watch?v=PcEQe_L36OQ Bij Hardware Care raden we u echter sterk af om uw EMM zelf te repareren.

We hebben jarenlange ervaring met het repareren van E-TEC EMM's en beschikken over de juiste gereedschappen en kennis om de units te repareren. We zien vaak dat mensen die de bovenstaande handleiding hebben gevolgd of die hebben geprobeerd de unit zelf te repareren de schade nog erger maken, wat resulteert in een onrepareerbare EMM die tot nog hogere kosten leidt.

Daarom kan het goed zijn om een EMM reparatie door Hardware Care te overwegen, gezien de complexiteit van het zelf repareren van de EMM.

  • Expertise: ¬†Hardware Care heeft jarenlange ervaring en weet daarom hoe de reparatie moet worden uitgevoerd zonder onderdelen te beschadigen.
  • Toegang tot onderdelen: We hebben voorraad van veel componenten die in de EMM zitten, we hebben verschillende merken getest en weten dus welke componenten het meest betrouwbaar zijn.
  • De juiste gereedschappen: Met de benodigde gereedschappen en diagnoseapparatuur kunnen we je EMM nauwkeurig beoordelen en repareren, waardoor de risico's van doe-het-zelfpogingen worden vermeden.
  • Gegarandeerde service: we bieden 2 jaar garantie op je EMM-reparatie, wat alle mogelijke stress wegneemt.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het verzenden van je EMM naar het buitenland, wij zorgen ervoor dat de invoer soepel verloopt via ons douanecontract. Lees daar hier meer over.

kruiscirkel
nl_NLNederlands