[wpml_language_selector_widget]
No cure no pay
Jarenlange ervaring
24 Maanden garantie

Creditcardtransactie tussen VS en Europa mislukt:

In een steeds meer verbonden wereld is grensoverschrijdende e-commerce gemeengoed geworden, waardoor consumenten gemakkelijk goederen en diensten uit verschillende landen kunnen kopen. Deze wereldwijde markt brengt echter ook uitdagingen met zich mee, vooral op het gebied van betalingsbeveiliging. Een van die uitdagingen betreft transacties tussen Amerikaanse consumenten en Europese bedrijven, in het bijzonder met betrekking tot het beveiligingsprotocol 3D Secure.

3D Secure begrijpen

3D Secure (3DS) is een beveiligingsprotocol dat is ontworpen als extra beveiligingslaag voor online creditcard- en debitcardtransacties. Het is een mechanisme dat ervoor zorgt dat transacties door de kaarthouder worden geverifieerd voordat ze kunnen worden verwerkt, waardoor de kans op fraude afneemt. 3D Secure is bekend onder verschillende merknamen, zoals Verified by Visa, MasterCard SecureCode en American Express SafeKey.

Wanneer een kaarthouder online een aankoop doet, wordt hij vaak doorgestuurd naar de beveiligde website van zijn bank, waar hij wordt gevraagd een wachtwoord of een code in te voeren die naar zijn telefoon wordt gestuurd om zijn identiteit te verifiëren. Pas na deze verificatie mag de transactie doorgaan. Dit proces helpt zowel de consument als de winkelier te beschermen tegen ongeautoriseerde transacties.

Problemen met 3D Secure bij transacties tussen de VS en Nederland

Beperkte adoptie in de VS

3D Secure is wijdverspreid in Europa, waaronder Nederland, maar wordt in de Verenigde Staten nog maar sporadisch toegepast. Veel Amerikaanse banken en creditcardverstrekkers zijn traag met het invoeren van 3D Secure omdat ze bang zijn wrijving te creëren in het afrekenproces, wat zou kunnen leiden tot afgebroken transacties. Dit verschil in adoptie kan leiden tot problemen wanneer Amerikaanse kaarten proberen te betalen voor uw Hardware Care EMM.

Compatibiliteit en technische problemen

Een ander probleem komt voort uit compatibiliteitsproblemen. Als een winkelier 3D Secure strikt vereist voor alle transacties en de Amerikaanse creditcard dit niet ondersteunt, mislukt de transactie volledig. Dit kan gebeuren omdat de betaalgateway van de winkelier de vereiste veiligheidscontroles van 3D Secure niet kan uitvoeren, waardoor de betaling automatisch wordt geweigerd. Dit is waarschijnlijk de oorzaak van het mislukken van je creditcardtransactie.

Oplossing:

U kunt het beste contact opnemen met de klantenservice van uw creditcardmaatschappij. Leg uit wat het probleem is met 3D Secure tijdens het transactieproces. Als de medewerker niet bekend is met 3D Secure of niet kan helpen, vraag dan om doorverbonden te worden met de afdeling beveiliging en fraude. Deze afdeling is doorgaans beter op de hoogte van beveiligingsprotocollen zoals 3D Secure en kan specifiekere richtlijnen of oplossingen bieden om uw transactie te vergemakkelijken.

kruiscirkel
nl_NLNederlands