[wpml_language_selector_widget]
No cure no pay
Jarenlange ervaring
24 Maanden garantie

Garantie

Helaas kunnen we niet zomaar alle garantiegevallen accepteren, er zijn een paar situaties waarin geen garantie kan worden gegeven. Garantie kan niet worden gegeven als de EMM is beschadigd door factoren zoals vallen, brand, waterschade, blikseminslag of enige vorm van verkeerd gebruik.

Als je EMM problemen ondervindt na een reparatie en nog onder de garantie valt, neem dan eerst contact met ons op voor een diagnose voordat je hem terugstuurt. Als de EMM defect blijkt te zijn en nog onder de garantie valt, bieden we gratis reparatieservice, inclusief de verzendkosten. Wij geven voorrang aan garantiereparaties, maar houd er rekening mee dat er tijdens de zomer, ons hoogseizoen, kleine vertragingen kunnen optreden in de verwerking.

Betalingsmethodes

Bij verzending buiten de Europese Unie brengt DHL soms een bedrag in rekening voor btw. Hoewel verzenden via DHL veel geld bespaart op invoerkosten, zien we soms dat DHL een bedrag in rekening brengt. We zien dit gebeuren voor het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en IJsland.

Voor elk land dat deel uitmaakt van de Europese Unie zijn we verplicht om BTW in rekening te brengen, maar we brengen geen BTW in rekening voor landen die geen deel uitmaken van de EU (net als de hierboven genoemde landen). In plaats daarvan kiezen die landen ervoor om importbelasting te heffen, wat een equivalent is voor de btw die we binnen de EU heffen. Dus die kosten zijn meestal een vervanging voor de btw.

Als je nog vragen hebt over mogelijke verzendkosten, kun je contact met ons opnemen.

We sturen de factuur pas als de EMM is gerepareerd om onze 'no cure, no pay'-service te waarborgen. Zodra de EMM is gerepareerd, ontvang je een factuur en na betaling gaan we over tot verzending.

Om een ruwe schatting te krijgen van de kosten van de EMM reparatie kun je onze tool gebruiken om de kosten te berekenen, dit geeft een ruwe schatting van de reparatie inclusief verzendkosten, je kunt de tool vinden hier.

We bieden vaste reparatieprijzen, maar in bepaalde gevallen moeten we extra kosten in rekening brengen als gevolg van ernstige schade of slecht eigendom. We informeren je echter altijd eerst over mogelijke extra kosten.

We bieden verschillende betaalmethoden aan voor het gemak van onze klanten. We bieden PayPal aan, dat de klant bescherming biedt, maar we accepteren ook creditcard om de klant uitgebreide bescherming te bieden. Lees meer over onze betaalmethoden hier.

Verzending

Bij verzending buiten de Europese Unie brengt DHL soms een bedrag in rekening voor btw. Hoewel verzenden via DHL veel geld bespaart op invoerkosten, zien we soms dat DHL een bedrag in rekening brengt. We zien dit gebeuren voor het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en IJsland.

Voor elk land dat deel uitmaakt van de Europese Unie zijn we verplicht om BTW in rekening te brengen, maar we brengen geen BTW in rekening voor landen die geen deel uitmaken van de EU (net als de hierboven genoemde landen). In plaats daarvan kiezen die landen ervoor om importbelasting te heffen, wat een equivalent is voor de btw die we binnen de EU heffen. Dus die kosten zijn meestal een vervanging voor de btw.

Als je nog vragen hebt over mogelijke verzendkosten, kun je contact met ons opnemen.

We gebruiken DHL Express voor alle zendingen, een betrouwbare koerier die de meeste pakketten binnen een paar werkdagen aflevert. De verzendtijd kan echter variëren, afhankelijk van je locatie. Als je een exacte tijd wilt weten, kun je contact met ons opnemen.

Verzendkosten verschillen per land, we hebben geen vaste verzendkosten. Met behulp van onze tool Verzendkosten berekenen kun je de kosten berekenen. Je vindt de tool hier.

Het is belangrijk om je EMM veilig te verpakken als je deze naar ons opstuurt voor een reparatie of voor een EMM upgrade. We adviseren om de EMM in een veilige doos te verpakken en deze te omringen met schuim of plastic, zorg ervoor dat je inzendformulier in de doos zit zodat we de EMM kunnen identificeren.

Als je binnen de Europese Unie bent en de ECU zelf wilt verzenden, raden we je aan om je lokale transportbedrijf te gebruiken en het pakket verzekerd te versturen om problemen te voorkomen. Als u zich niet in de Europese Unie bevindt, verwijzen we u naar dit artikel.

We verzenden alle EMM's met DHL Express, zij behandelen de pakketten met grote zorg en bieden een snelle transittijd. Onze ervaring is dat we nog nooit problemen hebben gehad met DHL.

Als je je buiten de Europese Unie bevindt (bijv. USA, Canada, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen) kun je de EMM niet versturen vanwege importregels. Als dit het geval is, neem dan contact met ons op en we plannen een pick-up via onze koerier. Je kunt de kosten hiervan berekenen hier.

Technisch

Deze historische fouten zijn fouten die optreden tijdens het testen, om je EMM te testen moeten we veel dingen simuleren en daarom zul je veel nieuwe historische fouten zien na de reparatie, dit is normaal en je kunt deze fouten gewoon negeren.

We kunnen niet altijd het exacte probleem met de EMM of de hoofdoorzaak vaststellen. We proberen je echter altijd het juiste advies te geven over welke voorzorgsmaatregelen je kunt nemen om te voorkomen dat de EMM opnieuw kapot gaat.

Een .EDF is het Engine Data File waarin allerlei gegevens over je motor worden opgeslagen, zoals de injectorcoëfficiënten en op welk type olie de motor loopt. Om je EMM te programmeren hebben we de EDF nodig, in de meeste gevallen kunnen we deze uit je EMM halen. Als dit niet het geval is moeten we er een aanvragen voor 75 Euro ex BTW.

Evinrude heeft diagnosesoftware waarmee je de motor kunt uitlezen en fouten kunt bekijken. De diagnosesoftware in combinatie met de diagnosekabel is erg handig om problemen met je motor en ECU te diagnosticeren.

Onderhoud is essentieel om te voorkomen dat je EMM (weer) kapot gaat. Hier zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om je EMM te onderhouden:

 1. Zorg ervoor dat de accu goed is aangesloten. Losse aansluitingen kunnen stroomonderbrekingen veroorzaken en hoge inductiepieken opwekken die de ECU kunnen beschadigen.
 2. Controleer de accupolen en kabels op corrosie. Corrosie kan de elektrische stroom verstoren en een risico vormen voor de EMM.
 3. Controleer de conditie van de accuschakelaar. Een defecte schakelaar kan leiden tot stroomonderbrekingen, waardoor de EMM in gevaar komt.
 4. Sluit apparaten met een hoog stroomverbruik, zoals radio's, koelkasten of omvormers, op de juiste manier aan. Slechte aansluitingen kunnen het oplaadcircuit verstoren en mogelijk de EMM beschadigen.
 5. Controleer de koeling van de EMM bij verschillende toerentallen. Efficiënte koeling is cruciaal voor de levensduur van de EMM en de watertoevoer kan verschillen bij verschillende toerentallen.
 6. Controleer de connectoren die naar de EMM leiden op tekenen van corrosie.
 7. Controleer de connectoren op de EMM zelf.

Soms kunnen we specifiek advies geven over wat er na een reparatie kan worden gedaan.

Als de behuizing van je EMM beschadigd is, kunnen we het apparaat nog steeds repareren zolang de binnenkant niet ernstig beschadigd is. We voorzien de EMM dan van een nieuwe behuizing, wat echter wel 25 EU Ex BTW extra kost.

Evinrude E-TEC EMM's gaan regelmatig stuk en een vervanging kan behoorlijk duur worden en is vaak niet op voorraad bij BRP, waardoor u als booteigenaar voor een moeilijke beslissing komt te staan.

Een mogelijkheid om te overwegen is om je EMM zelf te repareren, maar er zijn verschillende uitdagingen die de reis behoorlijk moeilijk kunnen maken.

De binnenkant van een E-TEC EMM < 100HP

Complexiteit van EMM's:

Op het eerste gezicht lijkt het repareren van een EMM misschien eenvoudig, gewoon de kapotte componenten verwijderen en de nieuwe componenten weer op de EMM solderen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, vanwege de complexiteit van een EMM. Een EMM is gevulkaniseerd en daarom is de printplaat erg moeilijk bereikbaar. Je zou kunnen proberen om wat van de potting te verwijderen en zo bij de printplaat te komen. Maar dit leidt vaak tot onherstelbare schade aan de printplaat.

Het verwijderen van de EMM uit de behuizing vereist veel zorg en geluk om er zeker van te zijn dat je niets beschadigt zonder het juiste gereedschap.

Als het je lukt om de EMM uit de behuizing te halen, moet je op zoek naar de juiste onderdelen. Maar omdat Evinrude deze onderdelen niet meer produceert, is het erg moeilijk om deze te vinden.

Als je onderzoekt hoe je een EMM moet repareren, kom je waarschijnlijk uit bij deze Youtube-video, https://www.youtube.com/watch?v=PcEQe_L36OQ Bij Hardware Care raden we u echter sterk af om uw EMM zelf te repareren.

We hebben jarenlange ervaring met het repareren van E-TEC EMM's en beschikken over de juiste gereedschappen en kennis om de units te repareren. We zien vaak dat mensen die de bovenstaande handleiding hebben gevolgd of die hebben geprobeerd de unit zelf te repareren de schade nog erger maken, wat resulteert in een onrepareerbare EMM die tot nog hogere kosten leidt.

Daarom kan het goed zijn om een EMM reparatie door Hardware Care te overwegen, gezien de complexiteit van het zelf repareren van de EMM.

 • Expertise:  Hardware Care heeft jarenlange ervaring en weet daarom hoe de reparatie moet worden uitgevoerd zonder onderdelen te beschadigen.
 • Toegang tot onderdelen: We hebben voorraad van veel componenten die in de EMM zitten, we hebben verschillende merken getest en weten dus welke componenten het meest betrouwbaar zijn.
 • De juiste gereedschappen: Met de benodigde gereedschappen en diagnoseapparatuur kunnen we je EMM nauwkeurig beoordelen en repareren, waardoor de risico's van doe-het-zelfpogingen worden vermeden.
 • Gegarandeerde service: we bieden 2 jaar garantie op je EMM-reparatie, wat alle mogelijke stress wegneemt.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het verzenden van je EMM naar het buitenland, wij zorgen ervoor dat de invoer soepel verloopt via ons douanecontract. Lees daar hier meer over.

1. Open Evdiagnostic en sluit uw motor aan.
2. Ga naar Diagnostiek -> Testen.
3. Selecteer alle motorlogitems met de knop Alles controleren knop.
4. Stel de interval type op handmatig en verzamelinterval (msecs) op de laagst mogelijk.
5. Klik op Logboekinstellingen opslaan.
6. Start het logproces door te klikken op Doorgaan met loggen.
7. Start de motor en probeer het probleem te reproduceren.
8. Stuur ons het gegenereerde bestand.

We upgraden een EMM die binnenkomt voor reparatie altijd naar de laatst beschikbare softwarekaart. Als je deze software-update om wat voor reden dan ook niet wilt, neem dan gerust contact met ons op.

Ja dat kunnen we, via onze webshop Outboardcare kunnen we je helpen aan de benodigde onderdelen voor je motor, als reparatieklant ontvang je 5% korting op je eerste bestelling.

Een EMM is een zeer complex elektronisch apparaat dat veilig gevulkaniseerd is, dit zelf repareren is erg moeilijk en lost de problemen meestal niet op, wij hebben de juiste gereedschappen om zowel de EMM correct te testen maar ook om de EMM te openen en opnieuw te vulkaniseren. We raden daarom sterk af om het apparaat zelf te repareren.

Algemeen

Niet alleen is een nieuwe EMM meestal drie keer zo duur als een EMM-reparatie, nieuwe EMM's hebben ook erg lange levertijden en zijn meestal niet op voorraad bij Evinrude-dealers. Een nieuwe unit bestellen bij BRP (wereldwijde leverancier van Evinrude-onderdelen) kan gemakkelijk een paar maanden duren.

Bij verzending buiten de Europese Unie brengt DHL soms een bedrag in rekening voor btw. Hoewel verzenden via DHL veel geld bespaart op invoerkosten, zien we soms dat DHL een bedrag in rekening brengt. We zien dit gebeuren voor het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en IJsland.

Voor elk land dat deel uitmaakt van de Europese Unie zijn we verplicht om BTW in rekening te brengen, maar we brengen geen BTW in rekening voor landen die geen deel uitmaken van de EU (net als de hierboven genoemde landen). In plaats daarvan kiezen die landen ervoor om importbelasting te heffen, wat een equivalent is voor de btw die we binnen de EU heffen. Dus die kosten zijn meestal een vervanging voor de btw.

Als je nog vragen hebt over mogelijke verzendkosten, kun je contact met ons opnemen.

Je kunt de status van je reparatie controleren met onze online tracking software op https://repair.hardwarecare.nl/

Momenteel is de reparatietijd ongeveer 7 weken, dit betekent dat zodra we de EMM ontvangen het ongeveer 7 weken duurt voordat de ECU is gerepareerd.

De EMM-reparatieprocedure is als volgt:

 1. Uw EMM indienen hier om ons alle benodigde informatie te geven.
 2. Na het indienen van je EMM ontvang je een e-mail met verdere instructies. Lees deze instructies zorgvuldig door om je EMM klaar te maken voor verzending. Als je niet in de Europese Unie gevestigd bent, neem dan contact met ons op om een ophaling via onze koerier aan te vragen.
 3. Zodra we je EMM ontvangen, voeren we tests en diagnoses uit, gevolgd door een wachtrij voor reparatie. We openen en repareren de EMM en voeren meerdere tests uit om er zeker van te zijn dat hij correct functioneert.
 4. Na de reparatie vulkaniseren we de EMM opnieuw en sturen we je de factuur. Zodra de betaling is ontvangen, sturen we de gerepareerde EMM naar je terug.

Als je EMM niet meer te repareren is, kunnen we je een reserve body aanbieden. Dit is een kapotte EMM die we op voorraad hebben en die gerepareerd wordt, we zorgen ervoor dat hij geprogrammeerd is voor jouw motor en dat hij plug & play is.

Een gereviseerde EMM is een gerepareerde EMM uit onze voorraad die opnieuw is geprogrammeerd voor jouw motor. Je krijgt dezelfde garantie als op elke andere EMM-reparatie. Dit kost echter 300 Euro (Ex BTW) extra voor de carrosserie.

Als uw EMM niet kan worden gerepareerd, nemen we contact met u op om mogelijke opties te bespreken. Deze opties kunnen bestaan uit het annuleren van de reparatie onder ons 'no cure, no pay'-beleid. Als alternatief kunnen we een gereviseerde EMM aanbieden die opnieuw wordt geprogrammeerd voor jouw motor. Meer informatie over onze gereviseerde units hier.

Als je EMM niet kapot is maar toch naar ons is opgestuurd, brengen we 115 EU (Ex BTW) kosten in rekening voor het testen en diagnosticeren, ook de verzendkosten worden in rekening gebracht. Als je niet zeker weet of je EMM kapot is, aarzel dan niet om ons een bericht te sturen en we zullen proberen een diagnose te stellen.

Onderhoud is essentieel om te voorkomen dat je EMM (weer) kapot gaat. Hier zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om je EMM te onderhouden:

 1. Zorg ervoor dat de accu goed is aangesloten. Losse aansluitingen kunnen stroomonderbrekingen veroorzaken en hoge inductiepieken opwekken die de ECU kunnen beschadigen.
 2. Controleer de accupolen en kabels op corrosie. Corrosie kan de elektrische stroom verstoren en een risico vormen voor de EMM.
 3. Controleer de conditie van de accuschakelaar. Een defecte schakelaar kan leiden tot stroomonderbrekingen, waardoor de EMM in gevaar komt.
 4. Sluit apparaten met een hoog stroomverbruik, zoals radio's, koelkasten of omvormers, op de juiste manier aan. Slechte aansluitingen kunnen het oplaadcircuit verstoren en mogelijk de EMM beschadigen.
 5. Controleer de koeling van de EMM bij verschillende toerentallen. Efficiënte koeling is cruciaal voor de levensduur van de EMM en de watertoevoer kan verschillen bij verschillende toerentallen.
 6. Controleer de connectoren die naar de EMM leiden op tekenen van corrosie.
 7. Controleer de connectoren op de EMM zelf.

Soms kunnen we specifiek advies geven over wat er na een reparatie kan worden gedaan.

Inleiding

FAQ: Inzicht in uw verzendopties

Als je je Engine Management Module (EMM) voor reparatie van de Verenigde Staten naar Nederland stuurt, komt er meer bij kijken dan alleen de reparatie; het gaat erom dat het proces zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt. Hoewel er meerdere verzendopties beschikbaar zijn, kan het kiezen van de juiste logistieke partner een aanzienlijke invloed hebben op de snelheid, de kosten en de algehele ervaring van je service. Deze gids gaat in op veelvoorkomende problemen en vragen, en laat zien waarom DHL Express de beste keuze is om uw EMM naar ons te verzenden voor reparaties.

Wat zijn de voordelen van DHL Express voor het verzenden van EMM's naar Nederland?

DHL Express biedt een naadloze en snelle verzendervaring voor uw EMM reparaties. In tegenstelling tot andere vervoerders heeft DHL zijn eigen douanepunt in Nederland, waardoor het importproces wordt gestroomlijnd en de wachttijden aanzienlijk worden verkort. Deze directe afhandeling zorgt ervoor dat je EMM niet hoeft te worden overgedragen aan een andere lokale vervoerder, zoals PostNL, waardoor vertragingen en extra handling worden voorkomen. Omdat DHL Express via onze douane wordt afgehandeld, worden er bovendien geen invoerkosten in rekening gebracht vanuit de VS, terwijl verzending via een andere aanbieder vaak resulteert in zeer hoge invoerkosten.

Waarom is USPS, UPS of FedEx niet de beste keuze voor het verzenden van mijn EMM naar Nederland?

Hoewel USPS, UPS en FedEx gerenommeerde verzenddiensten zijn, dragen ze pakketten meestal over aan lokale vervoerders zoals PostNL voor de uiteindelijke bezorging en importverwerking in Nederland. Deze overdracht kan vertragingen veroorzaken en het inklaringsproces bemoeilijken. Daarnaast hebben we gemerkt dat zendingen die niet door DHL Express worden afgehandeld onverwacht hoge invoerkosten met zich mee kunnen brengen.

Hoe kan ik berekenen wat het kost om mijn EMM op te sturen voor reparatie, inclusief verzendkosten?

Je kunt de reparatie- en verzendkosten snel berekenen door naar onze online calculator te gaan op https://hardwarecare.nl/calculate-emm-repair-costs. Deze tool geeft je een schatting, zodat je een beslissing kunt nemen over wat je kunt verwachten.

Waarom is Hardware Care de juiste keuze voor mij?

We hebben honderden klanten over de hele wereld geholpen en krijgen steeds weer zeer positieve feedback van onze klanten. We proberen ons proces zo soepel mogelijk te laten verlopen en onnodig gedoe voor onze klanten te voorkomen.

Conclusie

Je hoeft je geen zorgen te maken als het gaat om het verzenden van je EMM van de Verenigde Staten naar Nederland. Met onze DHL Express service maken we het proces zo soepel mogelijk en voorkomen we onnodige kosten.

Nog steeds sceptisch? Neem gerust contact met ons op!

Als uw EMM al gerepareerd is (niet door Hardwarecare) moeten we eerst foto's ontvangen van de staat van het apparaat, dan kunnen we bepalen of we het nog kunnen repareren. Helaas zijn er veel bedrijven die de reparatie niet goed uitvoeren met als resultaat een EMM die helemaal kapot is. Neem contact met ons op als je een EMM hebt die al gerepareerd is.

Als de behuizing van je EMM beschadigd is, kunnen we het apparaat nog steeds repareren zolang de binnenkant niet ernstig beschadigd is. We voorzien de EMM dan van een nieuwe behuizing, wat echter wel 25 EU Ex BTW extra kost.

Ja, zodra u uw EMM terugkrijgt is deze plug & play en kunt u uw boot direct gebruiken. Bekijk dit artikel om te zien hoe u de EMM opnieuw installeert.

We hebben jarenlange ervaring in het repareren van ECU's, we hebben honderden reparaties uitgevoerd en hebben veel tevreden klanten, je kunt een aantal van deze reviews lezen hier.

Sommige motoren kunnen meer paardenkracht hebben, maar de EMM laat dat gewoon niet toe. Wij stellen de EMM af om het maximale vermogen uit de motor te halen zonder grote veranderingen.

Als u gebruik wilt maken van onze reparatieservice, kunt u uw EMM hier en volg de aangegeven stappen. Op deze manier hebben we alle benodigde informatie over de reparatie.

We kunnen je EMM gratis herprogrammeren. Als je ons een .EDF stuurt, zorgen we ervoor dat je hem geherprogrammeerd terugkrijgt. Meer informatie over EOF's hier.

We zijn altijd bereid om onze klanten te helpen bij de diagnose van het probleem met je motor, waarbij we ons vooral richten op de vraag of de EMM gerepareerd moet worden. Als je niet zeker weet of je EMM echt kapot is, neem dan gerust contact met ons op.

Om je EMM te kunnen upgraden moeten we je unit hier hebben om de tuning uit te voeren.

We bieden verschillende betaalmethoden aan voor het gemak van onze klanten. We bieden PayPal aan, dat de klant bescherming biedt, maar we accepteren ook creditcard om de klant uitgebreide bescherming te bieden. Lees meer over onze betaalmethoden hier.

kruiscirkel
nl_NLNederlands